Synergetic Stew - Explorations in Dymaxion Dining
Verlag | Lars Müller Publishers |
Auflage | 2020 |
Format | 16,2 x 22,6 x 1,3 cm |
Gewicht | 211 g |
Artikeltyp | Englisches Buch |
ISBN-10 | 3037786434 |
EAN | 9783037786437 |
Bestell-Nr | 03778643A |
This limited facsimile edition is published on the occasion of R. Buckminster Fuller's 125th birthday.
Buckminster Fuller ist weltweit bekannt als Designwissenschaftler, Architekt, Autor, Dichter, Ingenieur und wahrer Visionär, der seiner Zeit weit voraus war. Zu seinem 86. Geburtstag erhielt er den Synergetic Stew: eine Sammlung von Kochrezepten, zusammengestellt von seinen Freunden und Kollegen. Sie erzählen persönliche Anekdoten aus Fullers Leben, beispielsweise von Buckys eigenwilliger, aber inniger Liebe zu Tee in all seinen Variationen. Im Buch verstreut finden sich auchanregende Texte und Gedichte von Fuller selbst, darunter auch ein Rezept für ein Tomaten-Eis.Unter den knapp 100 Rezepten sind originelle Oden an Fullers Werk: Shirley Sharkeys GEODESICANDY, die Microbiotic Diet von John Cage oder Amy Edmondsons alle Dimensionen füllendes Vollkornbrot.Anlässlich des 125-jährigen Jubiläums von Buckminster Fuller im Juli 2020 erscheint dieser Nachdruck in einer limitierten Auflage. Er enthält eine Einführung von Fullers Enkel Jaime Snyder sowie Kurzbiografien aller Mitwirkenden.
Buckminster Fuller is globally known as a design scientist, architect, author, poet, engineer, and a true visionary, way ahead of his time. As a surprise gift for his eighty-sixth birthday, he received Synergetic Stew: a compilation of cooking recipes contributed by his friends and colleagues, sharing personal anecdotes and humorous recollections of Fuller's life, such as a reminiscence about Bucky's somewhat peculiar but enthusiastic love for tea, in all its variations. Scattered throughout the book are enticing texts and poems from Fuller himself, including even a recipe for tomato ice cream. This book is a glimpse into Fuller's life, told by his peers and embedded in nearly a hundred achievable recipes. A few of them are joyful odes towards Fuller's oeuvre, such as Shirley Sharkey's GEODESICANDY, the Microbiotic Diet by John Cage, or Amy Edmondson's Allspace-Filling Whole Wheat Bread. In addition to the facsimile, Fuller's grandson Jaime Snyder reflects upon often overlooked fa cets of Bucky's character, revelead through anecdotes of his relationship with food. Short profiles of all contributors complete the reprint.On the occasion of Buckminster Fuller's 125th anniversary in July 2020, this reprint is released in a limited edition.